Urmărește ce am mai făcut FRESH DIN ATELIER

Despre noi

Creăm experiețe cu natură și emoții, pentru cei care vor să învețe ceva nou, pentru cei care vor să își înceapă propria grădină interioară, pentru acasă, pentru birou sau pentru orice alt spațiu.

Atelierele și evenimentele noastre au loc la Spațiul Sâmbure și online.

Povestea noastră


Am început să plămădim primele idei și primii sâmburi-kokedama în ianuarie 2017. Misiunea noastră: să aducem cel puțin un sâmbure de natură în orice fel de spațiu interior.


Credem că plantele au capacitatea de a ne transforma viețile.


Într-o lume plină de  tot felul de stimuli: agitație, zgomot, poluare, frică, plantele ne țin bine cu picioarele pe pământ, ne înrădăcinează. La fel ca și oamenii, asemănător și relațiilor interumane, plantele au nevoie de îngrijire: de apă, de soare, de un loc bun în care să crească. Ele ne încălzesc spațiile, le dau viață, energie și ne ajută să ne conectăm cu natura, în experiența noastră umană, de zi cu zi. Plantele ne îmbogățesc cu adevărat viața și credem că acest lucru poate fi accesibil tuturor.


Sâmbure este mai mult decât o florărie, un loc cu pământ, plante sau alte decoruri vegetale, mai mult decât un concept store vegetal. Este un loc plin de verde și miros de pădure, chiar în centrul orașului Brașov, o oază de natură și energie bună. Este un spațiu în care oameni asemenea nouă se adună pentru a împărtăși iubirea pentru natură, pentru a crește, pentru a învăța. 


Indiferent dacă ești aici pentru a achiziționa o plantă, a căuta o soluție sau a găsi inspirație, noi îți spunem bine ai venit și mulțumim pentru vizită!


Echipa Sâmbure

Alexandra & Dana

Suntem două femei și mame, unite într-un proiect comun, cu un scop comun: acela de a aduce natura, verde, proaspătă, cu miros de pământ, mușchi și pădure, în cât mai multe case, în cât mai multe spații și la câți mai mulți oameni. Chiar dacă avem specializări diferite de dinainte de Sâmbure - Alexandra este fotograf la fotograf-de-casa.ro iar Dana - trainer și consultant în comunicare relațională ESPERE - romaniahealing.com/dana - tot ce am făcut și învățat până acum ne-a adus în punctul în care avem energie, pasiune și cunoaștere pentru a da mai departe din tainele plantelor.


Sustenabilitate, impact asupra mediului și sprijinirea micilor producători din România


Încă de la început, am ținut cont de impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător și modul în care am ales produsele pe care le propunem clienților a fost influențat de acești factori de sustenabilitate și de susținere a producătorilor din România.


Astfel, o bună parte dintre plantele cu rădăcină cu care lucrăm, precum și mușchiul proaspăt pe care îl folosim în special la kokedama, sunt achiziționate de la producători locali, din zona Brașovului sau din alte zone ale țării. La fel și vasele de sticlă pe care le folosim în terarii.


De asemenea, produsele conservate, în special mușchi și licheni, dar și alte plante cu frunze - mare parte dintre ele sunt produse local, conservate chiar în România. Substanțele cu care se conservă sau se vopsesc aceste materiale sunt substanțe non-toxice și biodegradabile. De asemenea, sunt foarte sigure pentru spațiile interioare în care se montează și au și diferite proprietăți, chiar daca plantele nu mai sunt vii: absorb umiditatea din spații, izolează fonic și sunt antistatice. Nu au nevoie de niciun fel de îngrijire și pot rezista foarte mulți ani în ansamblele în care sunt încorporate. 100% naturale și 100% sigure pentru cei care conviețuiesc cu ele.

Ambalajele noastre sunt în proporție mare din carton și hârtie, iar materialele pe care le folosim sunt achiziționate de la producători din România. Ne străduim să eliminăm plasticul și tot ce nu poate fi reciclat. La rândul nostru, refolosim unele materiale și vă încurajăm să faceți la fel!
Sunday,Monday,Tuesday,Wednesday,Thursday,Friday,Saturday
January,February,March,April,May,June,July,August,September,October,November,December
Not enough items available. Only [max] left.
Shopping cart

Your cart is empty.

Return To Shop

Add Order Note Edit Order Note
Estimate Shipping
Add A Coupon

Estimate Shipping

Add A Coupon

Coupon code will work on checkout page